Orgelmakerij Pels & Van Leeuwen maakt doorstart

Pels & Van Leeuwen maakt een doorstart. Vanaf 8 februari 2017 worden de activiteiten van de begin januari failliet verklaarde Bossche orgelmakerij voortgezet door Orgelmakerij Rochus van Rumpt & Zonen BV. Pels & Van Leeuwen blijft behouden als handelsnaam van de nieuwe vennootschap. Hierover is met de curator overeenstemming bereikt, zo maakte het bedrijf vandaag bekend.

Text Example

advertentieDe nieuwe orgelmakerij is opgericht door Rochus van Rumpt. Sinds 2011 was hij al inhoudelijk leidinggevende van Pels & Van Leeuwen, terwijl zijn vader, Peter van Rumpt, zaakvoerder was. De orgelmakerij komt nu geheel onder leiding van Rochus van Rumpt te staan.  Na het behalen van zijn Gesellendiploma aan de Oscar Walckerschule te Ludwigsburg heeft hij gedurende ruim tien jaar ervaring opgedaan in het buitenland in alle facetten van het orgelvak met inbegrip van het plaatsen en intoneren van vele instrumenten. In het bijzonder specialiseerde hij zich in het maken van labialen en tongwerken en in ambachtelijke historische gietmethoden.

Doorstart
De doorstart wordt in eerste in instantie gemaakt met vier van de veertien medewerkers. Van Rumpt Sr. blijft nog als adviseur bij het bedrijf betrokken. De werkzaamheden concentreren zich in eerste instantie op de grote onderhoudsportefeuille van het bedrijf, aldus Rochus van Rumpt. Over de voortzetting van lopende restauratieprojecten, waaronder die van het Bätz-orgel in de Nieuwe Kerk in Delft, is het bedrijf momenteel in onderhandeling met de opdrachtgevers. Van Rumpt verwacht ook het restauratiewerk binnen afzienbare tijd weer op te kunnen pakken.

Verplaatst
De komende tijd worden de orgelmakersactiviteiten van Den Bosch verplaatst naar het vestigingsadres in Lith. In de toekomst zal een nieuwe vestiging met pijpenmakerij en houtwerkplaats worden ingericht in de voormalige Bernadettekerk te Maliskamp in Rosmalen.

 

Foto : detail Pels & Van Leeuwen-orgel Ter Coulsterkerk, Heiloo | © 2017 beeld ORGELNIEUWS

 

12 Comments

 1. Veel succes en voorspoed met de doorstart van Pels & Van Leeuwen Orgelbouw.
  Alle geluk en goeds voor de toekomst gewenst.

 2. Beste Peter,

  Fijn om te lezen. Hopelijk volgen ook nog meer personeelsleden.

 3. De Stichting tot behoud van het Nederlandse orgel wenst Rochus van Rumpt en zijn medewerkers veel succes!

 4. Dit wil je nooit meemaken als bedrijf. Wij zijn verheugd te vernemen dat jullie bedrijf doorgaat. Veel sterkte en voorspoed.

 5. Dear Rochus,
  I wish you all the best in the start-up. With your love for traditionally manufactured organs and your skills that should result in success! Hope to raise a glass (or two) on the start when next time around in Holland…

 6. Vanuit Amerika ook veel succes toegewenst.
  Met Rochus van Rumpt aan het roer, kan het alleen maar de goede richting uit gaan.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.