Orgelmiddag VOGG in Zuiderkerk Middelburg

speelmiddag orgel zuiderkerk middelburg

De afdeling Zuidwest van de VOGG houdt op zaterdag 14 februari een orgelmiddag rond het onlangs gerenoveerde Leeflang-orgel in de Zuiderkerk van de Gereformeerde Gemeente te Middelburg. Die middag is ook ‘koraalbewerker’ Maarten Vos sr. te gast.

Text Example

advertentie 

De afdeling Zuidwest begint die middag om 14.00 met haar jaarvegadering. Na het huishoudelijke deel zal Zuiderkerkorganist Jaap Coppoolse een toelichting geven op de recent door Reil aan het Leeflang-orgel (1975) uitgevoerde werkzaamheden en zal hij het instrument ook demonstreren.

 

Die middag zal ook Maarten Vos sr. uit Gouderak te gast zijn. Vos is bekend om zijn vele bundeltjes koraalbewerkingen voor de eredienst, waarvan er inmiddels zo’n dertig verschenen. Zijn werk werd ook gepubliceerd in partitabundels van de VOGG. Vos zal een korte inleiding houden, waarna het – in de vorm van een workshop rond zijn werken – mogelijk is het orgel te bespelen. Opgave van de te spelen koraalbewerking verdient de voorkeur en kan per mail bij renetroost@gmail.com.

 

De middag is voor iedereen gratis toegankelijk. Er wordt voor koffie en thee gezorgd. De Zuiderkerk is gelegen aan de Schoutstraat 5, Middelburg.

 

 

© 2015 fotografie Jan van der Male