Orgelpromenade Rotterdam Orgelstad 2024 op zaterdag 2 maart

Hoofdorgel Laurenskerk Rotterdam
Hoofdorgel Laurenskerk Rotterdam | © foto Gérard van Betlehem

Op zaterdag 2 maart vindt de jaarlijkse Orgelpromenade plaats in de Grote of Sint-Laurenskerk in Rotterdam. Het evenement van Rotterdam Orgelstad vormt de aftrap van het nieuwe seizoen van 18 samenwerkende orgelconcertlocaties.

Text Example

advertentieDe promenade begint om 13.00 uur met een kinderprogramma. Met stadsorganist Adriaan Hoek wordt gewerkt met het Doe-orgel en wordt de speeltafel van het Marcussen-hoofdorgel bezocht. Aanmelden voor het kinderprogramma kan via info@rotterdamorgelstad.nl.

Promenadeconcert

Om 14.00 uur vindt het Promenadeconcert plaats. In het programma is er veel aandacht voor dit jaar jubilerende organisten en componisten zoals Gustav Holst, Feike Asma, Frank Martin, Théodore Dubois en Pierre Cochereau. Ook is er samenspel op meerdere orgels en met verschillende instrumentalisten. Zo wordt het werk Trè van Peter-Jan Wagemans voor drie orgels, trombones en carillon uitgevoerd en verzorgt Matthijs van der Wilt een groepsimprovisatie met instrumentalisten verspreid door de kerk.

Het concert wordt gegeven door de Rotterdamse organisten Hayo Boerema, Adriaan Hoek, Jos van der Kooy, Wouter van der Wilt, Matthijs van der Wilt, Anton Doornhein, Eric Koevoets, Iddo van der Giessen, Vincent de Ridder en Matthijs Breukhoven.

Presentatie

Vooraf, in de pauze en na afloop is een presentatie te zien van concertseries, cd’s, bladmuziek en fotobanners van Rotterdamse organisten en concertlocaties. Verder zal het in 2022 verschenen Rotterdams Orgelboek met korting verkrijgbaar zijn.

De toegang tot de Orgelpromenade is gratis, met een vrije gift bij de uitgang.

Meer informatie: rotterdamorgelstad.nl.