Orgeltocht op Stille Zaterdag naar Den Haag, Delft en Maassluis

Detail Maarschalkerweerd-orgel Maria van Jessekerk Delft | © fotografie Gérard van Betlehem

De jaarlijkse orgeltocht op Stille Zaterdag vindt dit jaar op 20 april plaats. Onder leiding van Sietze de Vries worden orgels bezocht in Den Haag, Delft en Maassluis.

De tocht begint in om 09.30 uur in de Lutherse Kerk te Den Haag. Na ontvangst met koffie en thee zal De Vries het Bätz-orgel toelichten en demonstreren.

De volgende stop is om 12.30 uur in de Maria van Jessekerk in Delft. Daar zal vaste bespeelster Petra Veenswijk aan de drieklaviers speeltafel van het Maarschalkerweerd-orgel plaatsnemen voor een klein concert.

De tocht wordt om 15.15 uur afgesloten in de Groote Kerk te Maassluis. Sietze de Vries bespeelt daar Rudolph Garrels’ grootste opus.

Deelname kost € 18 per persoon, inclusief twee consumpties. Opgeven kan per mail bij Piet Alkema via orgeltocht2019@gmail.com.

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.