Paas, Schnitger, Zerer en Aler?on openen Schnitgerfestival Groningen

Schnitgerfestival 2016

Het Schnitgerfestival 2016 wordt op donderdag 13 oktober in de Martinikerk te Groningen geopend door de Groningse Commissaris van de Koning, René Paas. Dat gebeurt tijdens een concert om 20.00 uur door Wolfgang Zerer en het Zwitserse Ensemble Aler?on.

De Groningse Commissaris van de Koning krijgt bij de aftrap van het festival tevens het eerste exemplaar van de Engelse uitgave van het standaardwerk over orgelmaker Schnitger, ‘Arp Schnitger and his Work’ uitgereikt. Daarmee onderstreept de commissaris het belang van de Schnitger-orgels als historisch erfgoed in zowel de stad als de provincie Groningen.

Internationaal
Het Schnitgerfestival Groningen wordt deze editie muzikaal geopend met een internationaal gezelschap: de Duitse organist Wolfgang Zerer en het Zwitserse Ensemble Aler?on. Zij laten een programma horen met onder andere cantates en orgelwerken van Matthias Weckmann.

Het openingsconcert begint om 20.00 uur. Kaarten à € 22,50 (inclusief consumptie) zijn verkrijgbaar via schnitgerfestival.nl.

Schnitgerfestival
Het Schnitgerfestival zet de Schnitger-orgels in de stad Groningen vier dagen lang in de schijnwerpers met een gevarieerd aanbod van concerten door beroemde musici uit binnen- en buitenland. Bezoekers kunnen genieten van de bijzondere klanken van deze magnifieke instrumenten in de Martinikerk, de Der Aa-kerk en de Pelstergasthuiskerk, zowel solo als samen met (vocale) ensembles.

Ga voor het volle programma, actuele informatie en kaarten naar www.schnitgerfestival.nl