Sander van den Houten nieuwe organist Lutherse Kerk Den Haag

sander van den houten

Sander van den Houten wordt de nieuwe organist van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag. Dat maakte de kerkenraad van de Haagse lutheranen vandaag bekend. Van den Houten volgt Aart Bergwerff op als vaste bespeler van het Bätz-orgel. 

Text Example

advertentieDe organistenpost raakte per 1 september vorig jaar vacant na het vertrek Bergwerff die meer dan 25 jaar aan de Lutherse Gemeente verbonden was. In december vorig jaar werd een sollicitatieprocedure gestart.

‘Er hebben vele kandidaten gereageerd, een aantal heeft (anoniem) gespeeld voor een selectiecommissie. Die was samengesteld uit mensen uit onze gemeente en een drietal experts van buiten’, meldt de gemeente in haar maandblad  Met een aantal kandidaten die gespeeld is in de afgelopen maand een gesprek gevoerd. De kerkenraad nam het advies van de selectiecommissie over en koos de dertigjarige Van den Houten.

Sander van den Houten (1987) is momenteel hoofdorganist van de Burgwalkerk en de Broederkerk te Kampen. Daarnaast is hij tweede organist van de Bovenkerk aldaar. Van den Houten begon zijn orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis. Aan het Rotterdams Conservatorium behaalde hij zijn bachelordiploma orgel na studie bij Bas de Vroome (literatuur) en Aart Bergwerff (improvisatie). Voor zijn master orgel slaagde hij cum laude aan het ArtEZ-conservatorium van Zwolle, waar hij studeerde bij bij Theo Jellema. Behalve als organist is hij ook actief als koordirigent en begeleider en heeft hij een privé-lespraktijk.

 

© 2017 foto Joran Looij Photography

6 Comments

  1. Sander, gefeliciteerd met deze prachtige benoeming! Veel succes gewenst bij je werk.

  2. Beste Sander, van harte gefeliciteerd! Een orgel dat past bij je kwaliteiten en dat je muzikaal zal uitdagen. Ook in Den Haag zullen Bachs triosonates schitterend klinken 😉

  3. Mooi, dat er een begaafd organist naar voren is gekomen. Juist in deze tijd is het zaak zuinig te zijn op jonge gekwalificeerde collega’s. Heel hard nodig. Misschien zelfs wel harder nodig dan ooit! Hartelijke gelukwensen aan deze “Haagse” collega en vele goede jaren in de residentiestad toegewenst.

  4. Ja, voor zo’n plek is altijd wel iemand te vinden. Maar de reden van opstappen van Aart Bergwerff wordt niet over gesproken.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.