Schnitger Festival 2018 opent met avond-wandelconcert door vier organisten

Detail orgel Martinikerk Groningen | © foto archief ORGELNIEUWS

Op vrijdag 19 oktober gaat in de binnenstad van Groningen het Schnitger Festival 2018 van start met het traditionele avond-wandelconcert. Vier organisten openen dan het driedaagse festival op de orgels van de Martinikerk en de Der Aa-kerk.

Text Example

advertentieThema van het festival is dit jaar Italië. Helemaal in lijn daarmee zal Matteo Imbruno het openingsconcert op het Schnitger-orgel in de Martinikerk beginnen met muziek uit de Italiaanse barok.

Na een gezamenlijke wandeling over de Grote Markt en de Vismarkt gaat het publiek naar de Der Aa-kerk, waar drie andere organisten het concert voortzetten op het Schnitger-orgel uit 1702.

Petra Veenswijk laten horen hoe een Frans repertoire kan klinken op een Duits barokorgel; Ko Zwanenburg gooit het over de moderne boeg met muziek uit de twintigste eeuw en ten slotte keert Sander van den Houten weer terug naar het thema ‘Italië’ met bewerkingen van Italiaanse composities.

Het openingsconcert begint om 20.00 uur in de Martinikerk, om 21.00 uur in de Der Aa-kerk, en duurt tot circa 22.30 uur. De toegang bedraagt € 20, kinderen tot en met 16 jaar gratis. Kaarten zijn verkrijgbaar via schnitgerfestival.nl

 

Lees ook
Zesde editie Schnitgerfestival in het teken van Italië