Serie lezingen in Orgelmuseum over orgels in de noordelijke en oostelijke provincies

© beeld Nationaal Orgelmuseum

In het Nationaal Orgelmuseum is dit najaar weer een serie lezingen van start gegaan. Het thema is deze keer ‘De orgelrijkdom in de noordelijke en oostelijke provincies’.

Text Example

advertentieIn elk van de vier lezingen komt de orgelhistorie van een van provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel aan bod. De eerste heeft begin september al plaatsgevonden. Museumconservator Maarten Seijbel gaf toen een verhandeling over Friese orgels.

‘’s Werelds orgeltuin’

Peter van Dijk belicht op  zaterdag 19 oktober de orgelhistorie van Groningen. Hij zal zijn publiek, ondersteund met beeld en geluid,  onderhouden over ‘’s Werelds orgeltuin’ en de positie daarvan in de Nederlandse orgelbouw. Instrumenten van onder meer Arp en Frans Caspar Schnitger, Hinsz, Freytag, Lohman en Van Oeckelen zullen de revue passeren.

Drenthe en Overijssel

De serie vervolgt op zaterdag 2 november met een lezing over het Drentse orgelpatrimonium door Gert Jan Pottjewijd. Maarten Seijbel neemt zaterdag 7 december de provincie Overijssel voor zijn rekening.

Aanmelden

De lezingen worden gehouden in de Boonzaal van het Nationaal Orgelmuseum, Van Kinsbergenstraat 5 te Elburg. Aanvang is 14.00 uur. De toegang is gratis met een vrijwillige bijdrage voor de onkosten. Aanmelden kan tot twee dagen voor de lezing via info@nationaalorgelmuseum.nl of telefoonnummer (0525) 68 14 86.