Stem Orgelcultuur! in Top 5 Canon Klassieke Muziek!

Text Example

advertentieHet radioprogramma Viertakt van de NPS op Radio is bezig met een canon van de Nederlandse klassieke muziek. Ook de Orgelcultuur in Nederland heeft een plaats in de canon gekregen. Tot en met 14 november krijgen luisteraars de mogelijkheid een stem uitbrengen op een van de 50 ‘vensters’ van de canon, zodat een Top 5 kan worden samengesteld.

Klassieke muziek wordt in de canon van de vaderlandse geschiedenis niet genoemd. Reden genoeg voor de NPS om het initiatief te nemen tot de samenstelling van een muziekcanon. De vijftig vensters van de canon zijn samengesteld door vijf prominenten uit de Nederlandse muziekwereld (dirigent Jaap van Zweden, violiste Liza Ferschtman, Prof. Emile Wennekes, muziekpublicist Hans Heg en artistiek directeur van het Concertgebouw Amsterdam Anneke Hogenstijn). De NPS geeft nu de beurt aan alle Nederlandse muziekliefhebbers om uit die vijftig vensters een favoriet aan te wijzen. Op grond daarvan wordt een Top 5 samengesteld. Onder de inzenders worden bovendien 10 CD boxen verloot (Koninklijk Concertgebouworkest: The Radio Recordings).

De uitslag wordt bekend gemaakt in het NPS-programma Viertakt, op vrijdag 16 november, van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 4.

Uw stem uitbrengen kan op de website van Radio 4 www.radio4.nl/canon Daar is ook meer te lezen over de canon en de vijftig vensters, waaronder venster 33: de orgelcultuur.

© 2007 www.orgelnieuws.nl