The Complete Organ Works of Thomas Tertius Noble Vol. 2

cd PRCD 1129 thomas tertius noble organ works

De naam Thomas Tertius Noble zal bij veel orgelfanaten geen bel doen rinkelen. Liefhebbers van anglicaanse kerkmuziek zullen zijn naam misschien nog kunnen koppelen aan enkele ‘Evening Services’ of psalm chant. Toch schreef Noble genoeg orgelmuziek om er drie cd’s mee te kunnen vullen.

Text Example

advertentieOrganist John Scott Whiteley breekt op het label Priory Records een lans voor deze van geboorte Engelse componist. Noble (1867-1953), begon zijn carrière als organist in Colchester en maakte, via Londen, Ely, Cambridge en vijftien jaar York Minster, in 1913 de overstap naar New York. Daar werd hij Organist and Choirmaster van St. Thomas Fifth Avenue en kwam de grote, gevestigde, Victoriaanse kathedraalorganist tot bloei.

‘De muziek is boeiend genoeg om er een serie van op te nemen. We horen invloeden van Brahms en Reger en Rheinberger, maar ook latere Franse componisten lieten Noble niet onberoerd.’, schreef Arjen van Kralingen in zijn recensie van Volume 1. John Scott Whiteley, een van Nobles opvolgers op de orgelbank van York Minster, is inmiddels bij deel twee beland. Nog een deel te gaan en de Noble-intergrale is compleet.

 


The Complete Organ Works of Thomas Tertius Noble Vol. 2

John Scott Whiteley – The Organ of York Minster

Toccata and Fugue in F minor, Autumn, Air & Variations in A flat, Introduction & Fugue in F Minor, Legend, Prelude on Melcombe, Prelude on Dominus regit me, Triumphal March, Prelude on Stracathro, Sunshine Scherzo, Prelude on Walsall, Prelude on Picardy, Prelude on Charity, Sonata in A

Label: Priory Records
Nummer:  PRCD 1129
Speelduur: 73’12
Booklet: 20 pagina’s (EN)
Prijs: £ 11,99 (ca. € 14,00)
Bestellen: www.prioryrecords.co.uk