Theatervoorstelling Carnaval der Dieren met Steinmeyer-orgel Alphen aan den Rijn

Carnaval der Dieren in Alphen aan den RIjn (v.l.n.r Aubrey Snell, Simon Stelling, Hester de With, Theo de With) | © foto Alexander Schippers

Op zaterdag 9 september vindt in de Adventskerk in Alphen den Rijn een theatervoorstelling plaats van ‘Het Carnaval der Dieren’ van Camille Saint-Saëns. In deze voorstelling is een prominente rol weggelegd voor het 100-jarige Steinmeyer-orgel. Het is tevens de afsluiting van zowel Open Monumentendag als Nationale Orgeldag in de Adventskerk.

Text Example

advertentieStadsorganist Simon Stelling zal het werk van Saint-Saëns uit 1886, oorspronkelijk geschreven voor kamerensemble of klein orkest, uitvoeren in een bewerking voor orgel. Tijdens deze geënsceneerde uitvoering wordt hij bijgestaan door Aubrey Snell (spel en saxofoon), Theo de With (spel) en Hesther de With (spel), die de dieren die de componist heeft uitgebeeld, tot leven zullen wekken.

‘In deze gezinsvriendelijke en humoristische voorstelling zitten, zoals de titel al aangeeft, heel veel dieren verstopt. Vanaf de leeftijd zes jaar en ouder is het een heel leuk uitje voor het gezin. Kinderen worden ook écht bij de voorstelling betrokken. De toegang is gratis,’ aldus Stichting Vrienden van de Adventskerk, de organisator van de voorstelling. 

De kerk is die dag vanaf 10.00 uur open voor publiek in verband met Open Monumentendag. De kerk en het orgel kunnen van dichtbij bekeken worden. De theatervoorstelling begint om 16.00 uur en duurt bijna een uur. Gratis toegangskaarten zijn te verkrijgen via vriendenvandeadventskerk.info

Nationale Orgeldag is bij uitstek het moment om breed publiek kennis te laten maken het orgel. Door heel het land worden activiteiten georganiseerd om het orgel onder de aandacht te brengen. Ze zijn te vinden op nationaleorgeldag.nl, waar ook nieuwe activiteiten kunnen worden aangemeld. In de aanloop naar Nationale Orgeldag 2023 op 9 september zal ORGELNIEUWS een aantal bijzondere activiteiten uitlichten. Organiseert u deze dag iets speciaals? Laat het weten op redactie@orgelnieuws.nl.