Themamiddag Anthoni van Noordt in Hendrik-Ido-Ambacht

van noordt tabulatuurboeck

Zaterdag 20 mei houdt de Vereniging van Organisten van de Gereformeerde Gemeenten (VOGG)  een themamiddag over de componist Anthoni van Noordt. Het programma speelt zich af rond het historische Duyschot-orgel in de Dorpskerk te Hendrik-Ido-Ambacht.

Oud VOGG-voorzitter Chiel-Jan van Hofwegen heeft enige tijd geleden in deze kerk alle orgelwerken van Anthoni van Noordt opgenomen. Hij zal tijdens de themamiddag een lezing houden over Anthoni van Noordt en zijn Tabulatuurboeck. Na de pauze zal hij samen met de huidig VOGG-voorzitter, Dirk Jan Versluis, een concert geven. Van Hofwegen gaat dan improviseren; Versluis neemt orgelliteratuur voor zijn rekening.

De themamiddag begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Voorafgaand houdt de VOGG haar jaarvergadering. Het adres van de kerk is Kerkplein 13, Hendrik-Ido-Ambacht. In de omgeving van de kerk kan gratis worden geparkeerd.

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.