Theo Jellema wordt stadsorganist Leeuwarden

theo jellema organist
Theo Jellema © 2017 Ad Fahner

Theo Jellema wordt stadsorganist van Leeuwarden. Hij mag zich daarmee scharen in een rij van stadsorganisten waarvan een groot aantal in de afgelopen jaren is benoemd. Na de zomer gaat Jellema aan de slag in deze onbezoldigde functie.

Text Example

advertentieHet initiatief voor het stadsorganistschap van de Friese hoofdstad werd genomen door de Historische Vereniging Aed Levward. Theo Jellema, vaste bespeler van het Müller-orgel in de Grote of Jacobijnerkerk, gaat die functie invullen met concerten, orgelwandelingen door de stad en jeugdprojecten.

Op 2 oktober wordt zijn benoeming gemarkeerd met een feestelijke bijeenkomst in Leeuwarden.

 

 

15 Comments

 1. Schafe können sicher weiden
  Wo ein guter Hirte wacht
  Schafe können sicher weiden
  Schafe können sicher weiden
  Wo ein guter Hirte wacht
  Wo ein guter Hirte wacht

  Wo Regenten wohl regieren
  Kann man Ruh’ und Friede spüren
  Und was Länder glücklich macht

  Theo, wees die Regent!

 2. Beste Theo, Van harte gelukgewenst met deze benoeming. Ik wens je heel veel inspiratie toe. Jammer dat veel mensen kennelijk van mening zijn dat vakmanschap niets hoeft te kosten.

 3. Van harte gefeliciteerd met je functie als stadsorganist.

 4. Geweldig voor Theo, maar bizar dat Leeuwarden wel benoemt, maar niet betaalt

  • Theo van harte gefeliciteerd.
   Ik denk dat je met veel plezier speelt en dat hoeft niet altijd betaald te worden. Ik speel ook voor mijn plezier en wil er ook geen geld voor hebben.

 5. Lang verwacht en toch gekregen!
  We zien uit naar het concert op 2 oktober.

 6. Dit markante Müller-orgel (waar ik vorige week op mocht concerteren) is bij Theo Jellema in zeer goede handen. Ik wens hem van harte geluk met deze aanstelling en veel inspiratie voor de komende jaren!

 7. Van Harte gefeliciteerd met de functie Theo. Laat het orgel aan een ieder horen …
  Misschien wordt ‘Grote Muller’ nu wakker ofschoon Amsterdam er ook geen heeft!

 8. Hartelijk gefeliciteerd meneer Jellema! Waar men in Haarlem, de stad, die op zeker moment zelfs 2 stadsorganisten had, deze functie onlangs heeft afgeschaft (schande!) gaan de benoemingen elders gelukkig door.

  • Ja, maar de Stadsorganist in Haarlem kreeg best goed betaald. Maar ik lees, dat de baan in Leeuwarden ‘onbezoldigd’ is. Zo kan ik het ook. Maar een schande voor Haarlem is het zeer zeker…

 9. Mooi, dat deze functie ontstaat: het Müller orgel in de Grote- of Jacobijnerkerk te Leeuwarden is één van de belangrijkste barokorgels van ons land.Het vraagt dan ook om een optimale presentatie en promotie. Bij Theo Jellema in goede handen!

 10. Theo van harte gefeliciteerd. We lopen graag een keer met je mee !

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.