Twee onderscheidingen voor organist Henk Lemckert

henk lemckert organist
Henk Lemckert (midden) ontvangt liber amicorum van collega-organist Vincent Hildebrandt

De Haagse organist, beiaardier en publicist Henk Lemckert ontving zaterdag 11 juni twee onderscheidingen  tijdens een concert ter gelegenheid van zijn vijftigjarig jubileum als kerkorganist.

Text Example

advertentieTijdens het concert door Gijsbert Kok en Dirk Out in de Abdijkerk te Den Haag-Loosduinen ontving hij uit handen van kerkrentmeester Hans Bergwerff de hoogste onderscheiding van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de Protestantse Kerk in Nederland en de daarbij behorende ‘Draaginsigne in Goud met Briljant’. Henk Lemckert (*1944) kreeg de onderscheiding voor het ‘zeer trouw vervullen van de functie van organist gedurende meer dan vijftig jaar’.

henk lemckert en hans bergwerff
Henk Lemckert (r) krijgt het ‘Draaginsigne in Goud met Briljant’ uitgereikt door kerkrentmeester Hans Bergwerff (l)

Stadspenning
Naast de kerkelijke onderscheiding werd aan Lemckert de Haagse stadspenning uitgereikt voor zijn activiteiten als promotor van het Haags cultureel erfgoed in de afgelopen vijftig jaar. De wethouder van cultuur van Den Haag, Joris Wijsmuller, sprak de jubilaris toe en overhandigde hem de penning namens het College van Burgemeester en Wethouders.

joris wijsmuller en henk lemckert
Cultuurwethouder Joris Wijsmuller (l) en Henk Lemckert

Liber amicorum
Collega en hoofdorganist in de Abdijkerk, Vincent Hildebrandt, begeleidde de samenzang met voorspelen en zettingen van Lemckert en overhandigde hem een liber amicorum met bijdragen van velen die hem in de afgelopen vijftig jaar hebben leren kennen.

Lemckert werd in 2011 al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Lees ook

 

© 2016 fotografie Pieter Baak