Van Doeselaar en Wiersinga benoemd in Martinikerk Groningen

Text Example

advertentieStichting Martinikerk Groningen heeft Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga benoemd tot titulair-organist van de Martinikerk. Dat maakte de stichtingsdirecteur Hans van der Zee vandaag bekend.

Van Doeselaar en Wiersinga worden daarmee de vaste bespelers van de orgels namens de Stichting Martinikerk Groningen die het monumentale kerkgebouw onderhoudt en exploiteert. Wim van Beek zal als organist van de Protestantse Gemeente Groningen de diensten in de Martinikerk blijven begeleiden. De beide titularissen zijn door de stichting gevraagd voor deze nieuwe functie.

Leo van Doeselaar (*1954) is als titulair-organist verbonden aan de Pieterskerk te Leiden en het Amsterdamse Concertgebouw. Naast zijn concertante carrière als organist en (forte)pianist doceert hij aan de Universität der Künste te Berlijn. In 2007 kreeg hij de Jan Pieterszoon Sweelinckprijs uitgereikt vanwege zijn verdiensten voor de orgelcultuur.

Erwin Wiersinga (*1962) is organist van het Hinsz-orgel in de protestantse Cartharinakerk te Roden. Hij is als orgeldocent, evenals Van Doeselaar, verbonden Universität der Künste te Berlijn. Wiersinga is tevens orgeldocent aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Regelmatig treedt hij op met orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest.

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 foto Leo van Doeselaar (links), Erwin Wiersinga (rechts)