Vanavond eerste ronde OrgelimprovisatieConcours Haarlem

Het 50e Internationaal OrgelimprovisatieConcours Haarlem begint vanavond aan de eerste ronde. Acht deelnemers zullen op het Müller-orgel van de Grote of Sint Bavokerk improviseren over een thema van drievoudig Haarlemwinnaar Hans Haselböck.

Text Example

advertentie 

Het overwegend Europese deelnemersveld bestaat dit concours uit de Nederlanders Jacob Lekkerkerker, Geerten Liefting en Harmen Trimp, de Fransman David Cassan, Lukas Grimm en Tobias Wittmann uit Duitsland, de Deen Morten Ladehoff en Luke Mayernik uit de Verenigde Staten.

 

Philharmonie

De tweede ronde wordt woensdagavond in de Grote Zaal van de Philharmonie gespeeld. Dan mogen de deelnemers laten horen hoe zij op het Cavaillé-Coll-orgel met het thematisch materiaal van Roderik de Man en audio- en videokunstenaar Marcel Wierckx omgaan.

 

Finale

Na deze twee ronden zal de jury, bestaande uit David Briggs (USA), Jürgen Essl (D), Zuzana Ferjencikova (SK/F), Gilbert Amy (F) en Jan Hage (NL), bepalen welke drie van de acht deelnemers op vrijdag de finale zullen spelen in de Grote of Sint Bavokerk.

 

De eerste twee rondes beginnen om 20.15 uur. De toegang bedraagt € 12,50.

 

www.organfestival.nl

 

 

© 2014 fotografie Gérard van Betlehem