Via Crucis in het Orgelpark

Het Orgelpark presenteert dit jaar in de lijdenstijd vier concerten rond het thema ‘Via Crucis’ – de weg die Christus op Goede Vrijdag aflegde om ten slotte gekruisigd te worden.

Text Example

advertentie 

De reeks opent op woensdagavond 9 april met de gelijknamige compositie van Franz Liszt. Tevens staat The Seven Last Words van Daan Manneke op het programma. Uitvoerenden zijn kamerkoor Studium Chorale o.l.v. Hans Leenders en harmoniumspeler Dirk Luijmes.

Op donderdagavond 10 april bespeelt kunstenaar en performer Kamagurka (bekend van onder meer NRC Handelsblad) de zaal: samen met Gilius van Bergeijk, die nieuwe muziek schreef voor The Busy Drone, het draaiorgel van het Orgelpark, treedt hij op bij de schilderijen die hij maakte rond het Via Crucis-thema.

 

Op vrijdagavond 11 april klinkt Le Chemin de la Croix van Marcel Dupré, uitgevoerd door organist Ben van Oosten.

 

De serie wordt op zaterdagavond 12 april afgesloten door studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Voor elk van de instrumenten van het Orgelpark componeerden ze ieder muziek bij één ‘statie’.

 

Alle concerten beginnen om 20.15 uur.
Kaarten kosten € 20,00 / € 15,00 en € 12,50 (standaard tarief) en € 12,50 / € 9,00 en € 8,00 (65+/student/stadspas/CJP).

 

Meer informatie

www.orgelpark.nl

 

© 2014 afbeelding Kamagurka / Orgelpark