Vier masterclasses in Nationaal Orgelmuseum dit najaar

© beeld Nationaal Orgelmuseum

In het Nationaal Orgelmuseum in Elburg worden dit najaar weer vier masterclasses gegeven. Het spits wordt op zaterdag 21 oktober afgebeten door Jos van der Kooy. Hij zal ingaan op het onderwerp ‘de orgelsonate’.

Text Example

advertentieHet orgelmuseum organiseerde al eerder masterclasses waarin een onderwerp uit de orgel- of muziekgeschiedenis diepgravend behandeld door een deskundige. Het thema wordt vaak omlijst door muziekfragmenten die door de deskundige van commentaar worden voorzien.

Orgelsonates
De eerste masterclass van dit seizoen wordt gegeven door Jos van der Kooy. Daarin komt geschiedenis van de orgelsonates aan bod, met bijzondere aandacht voor de 19e en 20e eeuw: Mendelssohn, Guilmant, De Lange, Elgar, Reger en Hindemith. Van der Kooy legt verbanden met orkestwerken en pianoliteratuur. Een en ander illustreert hij met geluidsvoorbeelden op cd.

Volgende masterclasses
De volgende masterclasses worden op 18 november gegeven door Petra Veenswijk (‘Orgelsymfonieën’), op 16 december door Maarten Seijbel (‘Kerstmuziek voor orgel door de eeuwen’) en op 23 december door Eelco Elzenga (‘Met kunst en vliegwerk’. Over de invloed van de liturgische enscenering van het kerstverhaal op de beeldende kunsten.)

Toegang
De toegang bedraagt € 10 per persoon; de masterclasses van 16 en 23 december zijn gratis toegankelijk. Aanmelding vooraf is noodzakelijk en kan via info@nationaalorgelmuseum.nl. Aanvang 14.00 uur. Inclusief een pauze met koffie/thee duurt de masterclass tot circa 16.00 uur.

 

© 2017 beeld Nationaal Orgelmuseum