Vierdaagse orgelreis naar ‘de bloeiende orgelcultuur in Ost-Friesland’

Orgel Reformierte Kirche, Weener (D) | © foto Harald Vennegeerts

Jaarlijks organiseert de Stichting Groningen Orgelland (SGO) een meerdaagse orgelreis naar een buitenland. In 2017 staat de reis van 20 tot en met 23 september in het teken van ‘de bloeiende orgelcultuur in Ost-Friesland’. Voor wie vier dagen teveel vindt is het mogelijk de laatste dag met eigen vervoer bij het reisgezelschap aan te haken.

Text Example

advertentieDe busreis voert door de Eems-Dollard-regio, met zo’n driehonderd orgels en orgelfronten uit zes eeuwen een van de rijkste orgelstreken ter wereld. De reis concentreert zich met name in het Ost-Friese deel van deze regio, met Norden als uitvalsbasis.

Zo staan onder meer renaissanceorgels in Uttum en Osteel (Evers, 1619) op het programma, instrumenten van Arp Schnitger, Klausin en ook de romantische klankesthetiek van de Rohlfs-familie. De artistieke leiding van de reis is in handen van Sietze de Vries, die daarbij wordt geassisteerd door de orgelmakers en organisten Sander Booij en Pim Schipper.

Dagexcursie
De reis besluit op zaterdag 23 september in Aurich, Leer en Weener. Er wordt onder meer een bezoek gebracht aan de orgelmakerij van Ahrend en de Grote Kerk te Leer en het orgel in Weener. Het is ook mogelijk om alleen deze dag met eigen vervoer deel te nemen. De kosten bedragen dan € 40.

Deelname
De SGO biedt deze vierdaagse reis aan voor € 450  per persoon (donateurs) en € 475 per persoon voor niet-donateurs. Inbegrepen zijn drie hotelovernachtingen op basis van half pension, orgeldemonstraties en bespelingen, een uitgebreide brochure en  busreis. Niet inbegrepen zijn een  annuleringsverzekering en een toeslag eenpersoonskamer (€ 90).

Studentenkorting
Orgelstudenten kunnen dit jaar voor het eerst gebruik maken van een sterk gereduceerde prijs van € 225 op basis twee personen per kamer.

 

Meer informatie en boeken (tot 31 augustus) via www.groningenorgelland.nl

 

© foto Harald Vennegeerts – Wikimedia CC BY 3.0