Vierde Hinsz Compositieconcours in 2011

Text Example

advertentieIn 2011 wordt voor de vierde maal het Hinsz Compositieconcours Bovenkerk Kampen gehouden. Deelnemers kunnen zich aanmelden tot 1 december. Vijf finalisten mogen hun werk op 14 mei 2011 ten gehore laten brengen.

Componisten worden uitgenodigd om voor het Hinsz-orgel in de Bovenkerk een compositie van maximaal vijftien minuten te schrijven op het thema Orde van de Canon; Kunst van de Vlucht. Deelnemers kunnen zich laten inspireren door de gedachten van ds. Hans Bouma, die hij heeft verwoord in het gedicht “Hoe ongehoord”,

Deze jury, bestaande uit Jan Hage, Ralph van Raat en Andries van Rossen, zal vijf (voor hen anonieme) inzendingen nomineren voor de finale, die zal plaatsvinden op zaterdag 14 mei 2011 in de Bovenkerk te Kampen.

Tijdens deze finale kiest de jury de winnende compositie voor de Hinszprijs (€ 3.000) en maakt het publiek haar eigen keuze voor de publieksprijs, een voor het concours ontworpen kunstwerk. De componisten van de genomineerde werken ontvangen € 250 onkostenvergoeding.

Deelnemers kunnen zich aanmelden tot 1 december 2010. De sluitingstermijn voor het inleveren van de composities is 1 februari 2011. Op 1 april 2011 maakt de vakjury bekend welke vijf composities worden genomineerd voor de finale.

Meer info is te lezen op www.hinszconcours.nl waar ook de tekst van het gedicht staat.

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie www.orgelfotografie.nl