VOGG-workshop ‘psalmenbriefje’ in Lexmond

De afdeling Centrum/Noordwest van de VOGG organiseert op zaterdag 7 maart een workshop waarin de verschillende elementen van het zondagse ‘psalmenbriefje’ aan bod komen. De workshop vindt plaats rond het Strümphler-orgel in de Hervormde Kerk te Lexmond.

Text Example

advertentie 

Een aantal actieve deelnemers aan de workshop zal elk een een onderdeel van de eredienst spelen. Daarna zal het spel met elkaar worden besproken onder leiding van gastdocent Ad Blonk, organist van de Gereformeerde Gemeente te Zeist en voormalig docent aan de Cursus Kerkelijk Orgelspel van de VOGG.

 

Deelname

De workshop begint om 14.00 uur. De sluitingstermijn voor actieve deelname is inmiddels verstreken, maar passieve deelnemers zijn nog steeds welkom. De workshop is bedoeld voor zowel leden als niet-leden, praktiserende als thuisspelende organisten.

 

Strümphler

In de Hervormde Kerk van Lexmond (Kortenhoevenseweg 4, 4128 CL) kerk bevindt zich een fraai historisch orgel van  Johannes Strümphler uit 1791. Het orgel heeft 18 registers, verdeeld over twee klavieren en een aangehangen pedaal. Na afloop is er nog gelegenheid voor vrij spel.

 

© 2015 beeld www.orgelfoto.nl