Voorjaarsexcursie Brabantse Orgelfederatie naar Etten-Leur en Breda

De voorjaarsexcursie 2018 van de Brabantse Orgelfederatie gaat op zaterdag 26 mei naar vijf orgels in Etten-Leur (foto) en Breda. De excursie wordt in samenwerking met De Orgelvriend en de KVOK-kring Noord-Brabant georganiseerd.

Text Example

advertentie’s Morgens worden in Etten-Leur twee orgels van Jacobus Zeemans bezocht: om 10.00 uur in de Van Gogh Kerk en om 11.15 uur in het Trouwkerkje. Daar wordt ook een boekje met cd over de orgelmaker ‘Sieur Jacobus Zeemans’ gepresenteerd. Om 12.15 uur wordt het Vermeulen-orgel in de Sint-Petruskerk gedemonstreerd. Michel Gottmer en Rob Nederlof nemen deze ochtend respectievelijk toelichting en orgelbespeling voor hun rekening.

Breda
Het middagprogramma speelt zich of rond twee Flentrop-orgels in Breda. Om 14.30 uur presenteert Jelena Bazova het orgel van de Sacramentskerk. Van dit instrument uit 1958 wordt ook een ‘portret-cd’ uitgereikt. Het slotconcert wordt om 16.00 uur door Aart Bergwerff gegeven in de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Aanmelden
Deelname aan de excursie kost € 20, inclusief programmaboekje, het boekje met cd over de Zeemans-orgel en de cd van het Flentrop-orgel in de Sacramentskerk. Aanmelden kan tot uiterlijk een week voorafgaand aan de excursie via excursie@brabantorgel.nl. Inchecken kan op de excursiedag vanaf 9.30 uur in de Van Goghkerk in Etten-Leur.