Voorlopig laatste orgelconcerten Sint-Cathrien Den Bosch

Op 1 juli aanstaande zal de Sint-Cathrienkerk aan de Kruisbroedershof  hoogstwaarschijnlijk voor de eredienst worden gesloten. Het zal daarom mogelijk de laatste maal zijn dat Orgelkring St. Cathrien orgelconcerten organiseert op het Vollebregt-orgel in deze kerk. Op vier zaterdagen in mei is het orgel nog te horen tijdens gratis orgelconcerten.

Text Example

advertentie 

Over het lot van het kerkgebouw en het Vollebregt-orgel is nog niets definitiefs bekend. Het parochiebestuur is in afwachting van herbestemming van het gebouw en zal half juni vergaderen over de stappen die genomen moeten worden. Intussen heeft de Orgelkring toch een serie concerten georganiseert. Het eerste concert was afgelopen zaterdag, waarbij Tommy van Doorn een Frans programma bracht.

 

Er zijn nog drie concerten te gaan, telkens op zaterdagmiddag om 16.00 uur. De toegang is dan gratis. Op 16 mei is de Altenberger Domorganist Andreas Meissner te beluisten in muziek van Duitse bodem, met componisten als Buxtehude, Bach en Reger. Laurens de Man speelt op 23 mei een programma met werk van onder anderen Bach en Franck. Het laatste concert in de serie wordt gegeven door de titularis van de Sint-Cathrien, Willem Hörmann. Hij zal zijn programma afsluiten met l’Apparition de l’église eternelle van Olivier Messiaen.