Workshop voorspelen, intonaties en zettingen Liedboek 2013 in IJsselstein

Op zaterdag 8 oktober wordt in de Ontmoetingskerk in IJsselstein een workshop gegeven waarin voorspelen, intonaties en zettingen bij het Liedboek 2013 centraal staan.

Text Example

advertentieDe workshop wordt gegeven door stadsorganist van IJsselstein, Gerrit Christiaan de Gier. De gebruikte muziek is van de in IJsselstein woonachtige componist Theo Teunissen. Hij baseerde zijn muziek op veelal nieuwe liederen en nam het kerkelijk jaar als uitgangspunt. De drie bundels zijn uitgegeven door Boeijenga te Leeuwarden.

Programma

De middag begint om 13.00 uur met ontvangst. Van 13.15 tot 15.30 wordt de workshop gegeven. Na een pauze is er om 16.00 uur een afsluitend concert door Gerrit Christiaan de Gier met samenzang van liederen uit Liedboek 2013. De middag duurt tot ongeveer 16.45 uur.

In de Ontmoetingskerk (Andorrastraat 2) staat sinds 2013 een Van den Berg & Wendt-orgel (12/IIP) dat in 1966 werd gebouwd door de Laakkapel in Den Haag.

Deelname en opgave

Actieve deelname kost € 25. Ook is het mogelijk om voor € 10 als luisteraar de workshop te volgen. Actieve deelnemers kunnen zich opgeven bij Gerrit Christiaan de Gier: telefoon 030-6888966 of e-mail gerritchristiaandegier[at]hetnet.nl. Voor hen bestaat ook de mogelijkheid om met een van de behandelde bewerkingen mee te spelen in het concertprogramma.

Deze workshop en concert vinden plaats onder auspicien van de Stichting Orgelcultuur IJsselstein.

orgelcultuurijsselstein.nl