Japans orgelpaar treedt op in Nederland

Japanse organisten Yoriko Yuguchi en Hideyuki Kobayshi

Komend weekend geven de Japanse organisten Yoriko Yuguchi en Hideyuki Kobayshi twee concerten in Nederland. Ze treden op in Utrecht en Naarden.

Yuguchi en Kobayashi, beiden geboren in 1955, studeerden aan conservatoria in Japan en Duitsland. Onder hun leermeesters bevinden zich Arno Schönstedt en Edgar Krapp. Naast hun concertpraktijk zijn zij in Tokyo werkzaam als professor en kerkorganist.

De concerten in Nederland maken deel uit van een reis door Europa. Op zaterdagavond 20 augustus treedt het echtpaar op in de Jacobikerk te Utrecht, zondagmiddag 21 augustus in de Grote Kerk te Naarden. In beide kerken staat louter muziek voor orgel vierhandig op het programma. Het duo speelt muziek van onder meer Händel, Beethoven, Wesley en Peeters.

  • Zaterdag 20 augustus, 20.00 uur – Jacobikerk Utrecht
  • Zondag 21 augustus, 15.30 uur – Grote Kerk Naarden

Toegang: vrije gift

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.