13|02 Open orgeldag Wapenveld

Text Example

advertentieDe orgelcommissie van de Hervormde Gemeente te Wapenveld organiseert op zaterdag 13 februari aanstaande een ‘open orgeldag’ in de Hervormde Kerk aan te Kerkstraat te Wapenveld. Die dag zal het in 2008 in gebruik genomen Reil-orgel – afkomstig uit de Noorderkerk te Groningen – in het middelpunt van de belangstelling staan.

Ook is het mogelijk om het orgel te bespelen. Hiervoor kan men zich vanaf 10.00 uur opgeven. Er is dan per persoon 15 minuten om het orgel te bespelen. Wel geldt: vol is vol!

Het voormalige (Pels) orgel van de Wapenveldse Hervormden is verkocht aan een katholieke kerk in Parijs, l’eglise du Coeur Eucharistique de Jésus . Op 13 september van het vorig jaar is deze daar in gebruik genomen. Van deze ingebruikname is een film gemaakt die doorlopend in een van de kerkzalen wordt vertoond, dit onder het genot van een kopje koffie.

De orgelcommissie heeft de organist Jaap Zwart uit Hattem uitgenodigd om ’s middags een concert te verzorgen. Dit concert begint om 16.00 uur en is vrij toegankelijk. Het concert is in de kerk te volgen op een voor in de kerk geplaatst groot scherm. Vanaf de orgelbank geeft Jaap Zwart een toelichting op de stukken die hij speelt. Het concertprogramma gaat van Poolse dansen naar heel brutale muziek, zoals een Batalha en een heel vrolijke lieflijke Andante van Haydn, maar ook een Fantasia en Fuga van Bach. Het concert wordt afgesloten met een improvisatie met aansluitend samenzang. Toegang is gratis, aan het eind is een collecte voor het orgelfonds.

Zie ook:

Reil-orgel voor Hervormd Wapenveld

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 beeldmateriaal: Orgelcommissie Hervormde Gemeente Wapenveld