Adriaan Hoek wint Bachprijs orgelconcours Wiesbaden

adriaan hoek

De Nederlandse organist Adriaan Hoek heeft zaterdag 13 januari de Bachprijs (1e prijs) van de stad Wiesbaden (D) gewonnen. Voor dit internationale orgelconcours in het kader van de het 21ste editie van de Wiesbadener Bachwochen hadden zich een kleine veertig kandidaten aangemeld.

Text Example

advertentieHet orgelconcours vond van 11 tot en met 13 januari plaats in de Lutherkirche te Wiesbaden. In drie ronden dienden de deelnemers op zowel het Klais- als het Walcker-orgel totaal negen verplichte werken te spelen. Op het programma stonden composities van Böhm, Bach (o.a. BWV 543 en 582), Karg-Elert (delen uit Op. 65), Reubke (Sonate Psalm 94), Ligety en Reger (B-A-C-H).

De jury bestond uit Carsten Wiebusch (die Bine Bryndorf verving), Gerhard Gnann, Martin Schmeding en Christian Schmitt. Winnaar Adriaan Hoek gaat naar huis met een geldprijs van € 6.000 en een optreden in de Bachwoche 2019. De tweede prijs (€ 4.000) ging naar de Zwitser Marco Amherd. De derde prijs (€ 2.500) was voor de Russische organiste Liubov Nosova.

Adriaan Hoek (*1990) was al eerder succesvol op internationale concoursen. In 2015 won hij wedstrijden in Lübeck, Alkmaar, Korschenbroich en Breda.

 

© 2018 beeld www.adriaanhoek.nl

4 Comments

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.