Andries Bogerd nieuwe organist Maranathakerk Den Haag

andries bogerd
Andries Bogerd | © foto Frouckje van der Wal

Andries Bogerd is sinds 21 april de nieuwe organist en kerkmusicus van de Maranathakerk in Den Haag. Op zondag 2 juni zal hij zich voorstellen met een presentatieconcert. 

Text Example

advertentieAndries Bogerd is de opvolger van Bert van Stam. Van Stam begon in 2018 in Den Haag, maar was sinds vorig jaar ook al op parttime basis organist van de oud-katholieke Sinte-Gertrudiskathedraal in Utrecht.

Op zondag 21 april vond het afscheid van Bert van Stam en aansluitend de intrede van Andries Bogerd plaats. Bogerd mag zich stellen in een lijn van opvolging met namen als Adriaan C. Schuurman en dr. Arie Eikelboom.

Studie

Andries Bogerd (*2003) begon zijn conservatoriumstudie in 2020 bij Theo Jellema aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Sinds 2021 studeert hij hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast krijgt hij bijvak piano van Wim Voogd. Ook studeert hij kerkmuziek aan Codarts Hogeschool voor de kunsten Rotterdam.

Daarnaast volgde hij masterclasses en lessen bij Michel Bouvard, Hayo Boerema, Leo van Doeselaar, Anton Pauw en Daan Manneke. In 2023 won hij het Duyschot Orgelconcours in Amsterdam.

Presentatieconcert

Op zondag 2 juni presenteert Andries Bogerd zich met een concert op het Mense Ruiter-orgel (1952, IIP/23) van de Maranathakerk. Op het programma staan werken van Bach, De Wolf, Hindemith en Schuurman.

Het concert begint om 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop kunnen de bezoekers onder het genot van een drankje kennis maken met Andries Bogerd.