Bert van Stam nieuwe organist Maranathakerk Den Haag

Organist, componist en improvisator Bert van Stam is sinds april dit jaar de nieuwe kerkmusicus van de Maranathakerk in Den Haag. Op zondag 3 juni zal hij zich aan het Haagse publiek voorstellen met een presentatieconcert.

Text Example

advertentieVan Stam volgt Arjan de Vos op die in mei 2017 vertrok naar de rooms-katholieke Sint-Jeroenkerk te Noordwijk. De vacature in de Maranathakerk werd in najaar van 2017 geplaatst. Op zondag 6 april speelde Van Stam de eerste dienst in zijn nieuwe functie op het Mense Ruiter-orgel uit 1952. Hij mag zich plaatsen in een lijn van opvolging met namen als Adriaan C. Schuurman en Arie Eikelboom.

Bert van Stam (*1989) studeerde aan Codarts (Rotterdams Conservatorium) orgel bij Bernard Winsemius en Ben van Oosten en improvisatie bij Hayo Boerema. Daarnaast studeerde hij kerkmuziek, continuo (orgel en klavecimbel) en muziektheorie. In 2013 behaalde hij zijn master.

Van Stam was finalist bij nationale en internationale concoursen, waaronder het Internationaal César Franck Concours (2013 en 2017) en de Sweelinck-Müllerprijs (2014). Van 2013 tot 2016 was hij organist van de Opstandingskerk te Rotterdam. Behalve als improvisator is hij ook actief als componist.

Het presentatieconcert vindt plaats op zondag 3 juni om 17.00 uur. Op het programma staat werk van Bach, Mozart, Schuurman, een aan popmuziek ontleend eigentijds werk, een eigen compositie en improvisatie. De toegang is gratis. Na afloop is er een collecte en de mogelijkheid met concertgever kennis te maken.