CONCERTTIP Evan Bogerd presenteert cd met concert in Grote Kerk Hasselt

Op zaterdag 13 juli geeft Evan Bogerd een concert in de Grote of Stephanuskerk in Hasselt. Dan presenteert hij ook de eerste cd die hij daar als organist van het Rudolph Knol-orgel opnam.

Text Example

advertentieEvan Bogerd mag zich sinds 1 januari 2017 organist van de Stephanuskerk in de Overijsselse Hanzestad noemen. Nu – iets meer dan twee jaar later – brengt hij een cd uit waarop hij het roemruchte orgel voor het voetlicht plaatst. Seriously Hasselt luidt de titel van cd, waarmee Bogerd meteen aangeeft dat hij zijn repertoire voor het Knol-orgel zeker niet lichtvaardig of oppervlakkig heeft gekozen.

Op de cd staat dan ook serieus werk: het Symfonisch Koraal ‘Jesu, meine Freude’ van Karg-Elert, ‘Vater unser’ van Bach, de Partita over het Gebed des Heren van Post, Reubkes Sonate over de 94ste Psalm en een improvisatie. Een deel van het programma zal hij aanstaande zaterdag ook spelen, naast de Sonata Eroica van Joseph Jongen.

Het concert in de Grote Kerk te Hasselt begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 10.

 


Wekelijks in het zomerse concertseizoen, maar ook af en toe daarbuiten, doorploegt de redactie van ORGELNIEUWS de goedgevulde ORGELAGENDA op zoek naar een bijzonder orgelconcert.  

 

© 2019 beeld Gérard van Betlehem