Drie Nederlanders, twee Duitsers en een Zwitser door naar tweede ronde Haarlem

orgel doopsgezinde kerk haarlem
Ahrend & Brunzema-orgel Doopsgezinde Kerk Haarlem | © orgelfoto.nl

De drie Nederlandse deelnemers Evan Bogerd, Wouter van de Wilt en Harmen Trimp zijn na gisteravond samen met Marcel Eliasch (D), David Kiefer (D) en Cyril Julien (CH) door naar de tweede ronde van het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem.

Text Example

advertentieDe eerste ronde ging woensdagavond 20 juli van start met acht deelnemers: deze editie alleen afkomstig uit Duitsland, Nederland en Zwitserland. Wedstrijdinstrument voor deze ronde was het Ahrend & Brunzema-orgel van de Doopsgezinde Kerk in Haarlem. 

Voor de Duitsers Sebastian Benetello en Niklas Jahn is het concours voorbij. Ook in 2021 kwam Benetello niet verder dan de eerste ronde. Jahn wist toen juist een finaleplaats te halen.

De zes deelnemers die doorgaan naar de tweede ronde mogen vrijdag 22 juli aantreden in de Philharmonie. Daar improviseren zij op het Cavaillé-Coll-orgel onder meer met zangeres en stemvirtuoos Kristina Fuchs. Dan wordt ook bekend wie de drie of vier finalisten zijn die zaterdag in de Grote of Sint-Bavokerk spelen.

Lees ook
Zeven deelnemers geselecteerd voor 54e Internationaal Orgel Improvisatieconcours Haarlem
Lees ook
Evan Bogerd wint Nationaal Improvisatieconcours en wordt achtste deelnemer Haarlem