Erepenning Alphen aan den Rijn voor Simon Stelling

Stadsorganist Simon Stelling heeft gisteravond de erepenning van de gemeente Alphen aan den Rijn gekregen. Burgemeester Liesbeth Spies reikte de penning uit tijdens een felicitatieconcert dat de Stichting Vrienden van de Adventskerk in samenwerking met de gemeente voor Stelling organiseerde.

Text Example

advertentieStelling kreeg de gemeentelijke onderscheiding voor zijn decennialange inzet als organist van het Steinmeyer-orgel van de Adventskerk. Directe aanleiding voor het college om de erepenning uit te reiken was de gouden medaille die Stelling in juni ontving van de Franse Société Académique ‘Arts-Sciences-Lettres’.

‘Hiermee laat het gemeentebestuur zijn waardering zien voor het werk van Stelling, die sinds 2013 stadsorganist is. Met zijn orgelmuziek zet hij de gemeente Alphen aan den Rijn op de kaart’, motiveerde Spies in haar toespraak.

 

Lees ook
Gouden medaille Arts-Sciences-Lettres voor Simon Stelling
Lees ook
Simon Stelling stadsorganist Alphen aan den Rijn

 

 

3 Comments

  1. Dankzij Simon klinkt het prachtige Steinmeyer-orgel nog. Proficiat Simon, proficiat Alphen!

  2. Ga zo door. Dit zou meer collega’s moeten gebeuren. Brede maatschappelijke erkenning en waardering voor het orgel met alle cultuur van dien gebeurt soms via “kleine”, maar uiterst belangrijke stapjes. Proficiat.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.