Gouden medaille Arts-Sciences-Lettres voor Simon Stelling

De Société académique Arts-Sciences-Lettres heeft Simon Stelling de gouden medaille toegekend. Dat meldt de website van de Adventskerk te Alphen aan den Rijn, waar Stelling sinds 1975 organiste-titulaire is van het Steinmeyer-orgel.

Stelling, die na zijn studie aan het Utrechts Conservatorium in Parijs verder studeerde bij Marie-Claire Alain, krijgt de prestigieuze onderscheiding vanwege zijn decennialange inzet voor romantische en moderne Franse orgelmuziek. Van diverse componisten voerde hij het complete orgeloeuvre uit. Afgelopen najaar presenteerde de Alphense stadsorganist een cd met muziek van César Franck.

Simon Stelling krijgt zijn gouden medaille op 24 juni 2017 in Parijs uitgereikt. Hij is overigens niet de enige Nederlander die dit jaar een medaille krijgt toegekend, ook Chris Faddegon, organist van de de Duitse Kerk te Den Haag wordt onderscheiden, hij krijgt een Médaille d’Etain (tin).

 

© 2017 beeld Walter Planije

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.