Excursie langs Groninger adel, kerken en orgels

Menkemaborg kabinetorgel
Kabinetorgel Menkemaborg | © foto Otto Kalkhoven

Op woensdag 5 juli vindt een excursie plaats langs Groninger adel, kerken en orgels. Onder leiding van Sietze de Vries worden orgels in borgen en kerken in Uithuizen en Leens bezocht.

Text Example

advertentieDe dagexcursie start om 10.00 uur bij de Menkemaborg in Uithuizen, waar een kabinetorgel van Groet en Vool staat. Daarna wordt een bezoek gebracht aan het Schnitger-orgel van de Jacobikerk in Uithuizen. Tegen de middag vertrekt het gezelschap naar de borg Verhildersum waar Sietze de Vries behalve het negentiende-eeuwse secretaireorgel ook andere instrumenten gaat demonstreren.

Op de borg is tevens de tentoonstelling ‘Verborgen Rijkdom: Wereldlijke macht, Kerkelijke pracht’ te bezichtingen. Ter afsluiting wordt een bezoek gebracht aan de Petruskerk te Leens met haar drie orgels, waaronder het recent geplaatste kabinetorgel.

De organisatie is van de excursie is in handen van Stichting Hinszorgel in samenwerking met de Borg Verhildersum. Deelname kost € 27,50, donateurs van Stichting Hinszorgel Leens, Stichting Groningen Orgelland, Stichting Oude Groninger Kerken vrienden en donateurs van de borgen Verhildersum en Menkemaborg betalen € 15. Dat is inclusief het bezoek aan de twee borgen en een  programmaboekje met cd van de orgels in de kerken en borgen van Leens en Uithuizen. Aan het eind van deze excursie krijgen de deelnemers koffie of een glas wijn aangeboden.

Opgeven kan tot 4 juli bij Hilda Rodenboog via hrodenboog@hotmail.com

 

Meer informatie
www.hinszorgelleens.nl