Excursie VOGG naar Ibach-orgel Broederenkerk Deventer

Op zaterdag 24 november organiseert de afdeling Oost van de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeenten (VOGG) een excursie naar het Ibach-orgel in de Broederenkerk te Deventer.

Het orgel van de gebroeders Ibach uit 1868 werd in de periode 2012-2014 door de firma Van Vulpen gerestaureerd en gereconstrueerd. Tijdens het bezoek staan de 32 stemmen op twee manualen en pedaal ter beschikking voor vrij spel.

De excursie duurt van 14.00 uur tot 16.30 uur. Niet alleen VOGG’ers maar ook niet-leden kunnen deelnemen. De Broederenkerk van de rooms-katholieke parochie van de H. Lebuïnus is gelegen aan de Broederenstraat 18, 7411 LB Deventer.

 

Lees ook
Ibach-orgel Broederenkerk Deventer gereconstrueerd

 

© 2018 beeld Gebr. Van Vulpen, Utrecht

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.