Franck-masterclass tijdens orgeldag in Maria van Jesse Delft

Franck-monument van op het Square Samuel-Rousseau te Parijs (7e arr.) | © beeld archief ORGELNIEUWS

Op zaterdag 30 mei geeft Petra Veenswijk in de Maria van Jessekerk in Delft een masterclass César Franck voor gevorderde amateurorganisten. De meesterklas vindt plaats tijdens een orgeldag die wordt gehouden in het kader van het Maarschalkerweerd-herdenkingsjaar 2015.

Text Example

advertentie 

Veenswijk, die zich jarenlang heeft toegelegd op de interpretatie van Frans-romantische muziek en onder anderen studeerde bij Daniel Roth en Jean Langlais, zal die zaterdag maximaal acht cursisten begeleiden in de interpretatie van het orgelwerk van Franck.

 

Deelname

De masterclass duurt van 09.30 uur tot circa 13.00 uur. De deelname bestaat uit lestijd van ongeveer 25 minuten per persoon, indeling op volgorde van aanmelding. De kosten bedragen 25 euro per persoon. Het is ook mogelijk om tegen betaling van 5 euro als toehoorder aanwezig te zijn rond de speeltafel van het Maarschalkerweerd-orgel op de koorzolder van de Delftse binnenstadskerk.

 

Orgeldag

De masterclass vormt het ochtendprogramma van de orgeldag die ’s middags om 14.00 uur wordt voortgezet met een lezing door Cavaillé-Coll-kenner Dr. René Verwer. In de Jozefzaal van de Maria van Jessekerk zal hij zijn kennis over deze Frans-romantische orgelbouwer delen met zijn publiek. Deelname kost 10 euro per persoon. Voor deelnemers en toehoorders is er een voordelig combinatietarief.

 

Chorals

De orgeldag sluit om 16.00 uur met een orgelconcert door Petra Veenswijk. Zij zal dan de Trois Chorals van César Franck vertolken. Het concert is gratis toegankelijk. Wel is er een collecte bij de uitgang.

 

Meer informatie en aanmelden

www.veenswijkorgel.nl

 

© 2015 beeld www.orgelnieuws.nl