Gerben Mourik benoemd tot huisorganist en artistiek leider Cultureel Klundert

Gerben Mourik is benoemd tot huisorganist en artistiek leider van Stichting Cultureel Klundert (SCK). Hij wordt daarmee vaste bespeler van het Marcussen-orgel en het Vemeulen-orgel in de tot ‘De Stad Klundert’ omgebouwde voormalige Johannes de Doperkerk.

Text Example

advertentieSCK beheert en exploiteert de voormalige rooms-katholieke kerkgebouw in Klundert. In de afgelopen maanden liet ze het ombouwen tot een multifunctioneel gebouw, waarin concerten en andere culturele en educatieve activiteiten worden georganiseerd. In 2013 liet de stichting het Marcussen-orgel (28/IIIP, 1962/66) uit Moerdijk plaatsen. Begin volgend jaar moet ook de plaatsing van het Vermeulen-orgel (31/IIP, 1955) uit de Heilig Hartkerk te Den Bosch aan beide zijden van het priesterkoor zijn gerealiseerd.

Gerben Mourik zal in Klundert verantwoordelijk zijn voor de halfjaarlijkse invulling van concerten. Daarnaast zal hij in voorkomende gevallen de orgels van ‘De Stad Klundert’ bespelen bij diverse bijeenkomsten en evenementen. Verder is hij betrokken bij de uitbreiding van het Vermeulen-orgel met 11 stemmen en een nieuwe digitale speeltafel met extra opties als pedaaldeling, sostenuti en klavierwisseling. Mouriks eerste officiële optreden in zijn nieuwe functie is het ingebruiknameconcert van het Vermeulen-orgel op zaterdag 27 januari 2018.

Voor Gerben Mourik (*1981) is Klundert geen onbekend terrein. Hij was er van 2000 tot 2006 organist van de Hervormde Kerk. Mourik is sinds 2006 organist van de Grote Kerk te Oudewater en sinds 2013 stadsorganist van Oudewater.