Iddo van der Giessen nieuwe cantor-organist Goede Herderkerk Schiebroek

Iddo van der Giessen wordt de nieuwe cantor-organist van de Goede Herderkerk te Rotterdam-Schiebroek. Hij volgt Hans Houtman op die dit voorjaar vertrok naar de Oude Kerk in Voorburg.

Text Example

advertentieVan der Giessen (*1995) wordt daarmee vaste bespeler van het drieklaviers Van Leeuwen/Kramer-orgel uit 1961/1986. De Goede Herderkerk van de protestantse wijkgemeente Schiebroek – één van de zes wijkgemeenten van de Protestantse gemeente Rotterdam-Noordrand – kent ook een cantorij die op projectbasis aan diensten meewerkt. Een van de bekendste voorgangers van Van der Giessen was Addie de Jong, die bijna dertig jaar als organist aan deze kerk was verbonden.

Iddo van der Giessen studeert orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Kerkmuziek aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Hij volgde masterclasses bij onder anderen Ludger Lohmann en Leo van Doeselaar. Als kerkorganist was hij verbonden aan de Protestantse Gemeente in Zoetermeer en de Hervormde Gemeente in Bergschenhoek. Ook is hij een van de vervangende organisten in de Westerkerk in Amsterdam.

Daarnaast is Iddo van der Giessen in 2016 cum laude afgestudeerd aan het Leiden University College The Hague, het internationale honours college van de Universiteit Leiden. Daar studeerde hij Liberal Arts & Sciences: Global Challenges met als hoofdrichting World Politics.

De benoeming van Van der Giessen gaat officieel in op 1 december 2017. Op zaterdag 2 december om 15.00 uur presenteert hij zich in de Goede Herderkerk met een concert. Op het programma staat dan muziek van onder anderen Bach, Mendelssohn, Guilmant en Jan Zwart.

 

© 2017 beeld Protestantse wijkgemeente Rotterdam-Schiebroek

1 Comment

  1. Gefeliciteerd Iddo, namens de KVOK afdeling Zuid-Holland Noord Jan van der Spek

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.