Lisse neemt gerestaureerd orgel op 23 juni in gebruik

Text Example

advertentieDe restauratie van het Adema-orgel van de St. Agathakerk in Lisse was al in 2011 afgerond, maar van een officiële inspeling was het nog niet gekomen. Op zaterdag 23 juni haalt de Stichting Vrienden van het Ademaorgel in samenwerking met de lokale commissie van de Willibrordusparochie te Lisse de schade in met een feestelijk orgelconcert.

Het Adema-orgel uit 1913/14 werd gerestaureerd door Adema’s Kerkorgelbouw uit Hillegom. Daarbij werd de in de loop der jaren veel gewijzigde dispositie grotendeels gereconstrueerd naar de oorspronkelijke situatie, ook werd een nieuwe speeltafel geplaatst voorzien van een setzerinstallatie.

Het inspelingsconcert begint om 15.30 uur en wordt gegeven door Jan Verschuren, organist van de Hartebrugkerk in Leiden, en Ton van Eck, adviseur bij de restauratie. Ronald van Baekel, directeur van Adema’s Kerkorgelbouw, zal een klankdemonstratie geven en een toelichting geven bij de restauratie. De middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Meer over de restauratie:

Restauratie orgel St. Agatha Lisse voltooid

Speelmiddagen

Wie liever zelf achter de klavieren van het gerestaureerde orgel zit, kan tot en met september op de laatste zaterdag van de maand terecht tijdens speelmiddagen. Van 13.30 tot 16.00 uur kan het orgel na inschrijving en tegen een geringe vergoeding worden bespeeld. Meer informatie en aanmelden kan via www.ademavrienden.nl

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 foto: Adema’s Kerkorgelbouw B.V.