Loïc Mallié benoemd tot titulaire Trinité Parijs

Text Example

advertentieLoïc Mallié is begin februari benoemd tot titularis-organist van de Parijse kerk van de Sainte Trinité. Hij wordt daarmee de opvolger van Naji Hakim die deze belangrijke post in 2008 verliet. Mallié zal worden geassisteerd door twee co-titularissen waarvoor de Parijse parochie nog vacatures heeft openstaan.

De Sainte Trinité heeft altijd organisten van naam gehad. Alexandre Guilmant, Charles Quef, Olivier Messiaen en Naji Hakim gingen Mallié achtereenvolgend voor als vaste bespelers van het Cavaillé-Coll-orgel uit 1868.

Loïc Mallié is momenteel organist van de St. Pothin in Lyon. Daarnaast is hij ‘professeur honoraire‘ het het Conservatoire national supérieur de musique(CNSM) in Parijs en Lyon. Mallié was leerling van Olivier Messiaen aan het CNSM te Parijs, won onder andere het improvisatieconcours van Chartres in 1982 en treedt regelmatig op als concertorganist en improvisator.

De benoeming van Maillé kwam tot stand na advies van diverse mensen uit de orgelwereld en de geestelijkheid. Loïc Maillé zal voornamelijk spelen tijdens de zondagochtendmis van 11 uur en bij bijzondere gelegenheden. Daarnaast geeft hij ook leiding aan de organisatie van concerten en festivals.

Voor de twee vacatures voor co-titularis kunnen kandidaten zich nog tot 25 maart 2011 melden.

© 2011 www.orgelnieuws.nl