Organist Gerwin Hoekstra benoemd in Grote of Jacobijnerkerk Leeuwarden

Gerwin Hoekstra wordt de nieuwe organist van de Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden. Zijn benoeming werd zondag bekendgemaakt.

Text Example

advertentieHoekstra gaat per 1 januari 2020 aan de slag. Hij volgt de 64-jarige Theo Jellema op die zijn ontslag per die datum heeft aangeboden.

Aan de benoeming ging een sollicitatieprocedure vooraf die afgelopen zomer werd gestart. De wijkkerkenraad van de wijkgemeente ’De Jacobijner’ van de Protestantse Gemeente Leeuwarden heeft de voordracht voor benoeming van Hoekstra van de sollicitatiecommissie overgenomen.

Gerwin Hoekstra (*1992) studeerde bij Erwin Wiersinga en Theo Jellema aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen waar hij zijn bachelordiploma cum laude behaalde. Hij vervolgde zijn studie voor een master Historical Keyboards aan het Oberlin Conservatory (VS) bij James David Christie (orgel), Mark Edwards en Webb Wiggins (klavecimbel).

Hoekstra bekwaamt zich momenteel verder bij Sietze de Vries (improvisatie) en Stef Tuinstra (interpretatie). Hij won prijzen op orgelconcoursen in binnen- en buitenland, waaronder de eerste prijs en de Zanin-prijs op het concours Organi Storici del Basso Friuli 2018 en de derde prijs op het Internationale Sweelinck Concours 2014.

Als organist is hij momenteel verbonden aan de Protestantse Gemeente Winsum-Halfambt. Daarvoor was hij twee jaar organist van First Church in Oberlin.

Met de benoeming treedt Gerwin Hoekstra in de voetsporen van illustere namen als Piet Post, Jan Jongepier en Theo Jellema. 

© 2019 beeld Ad Fahner, Leeuwarden