Orgelconcours voor amateurorganisten in Coevorden

Het orgel in de Stadskerk te Coevorden| © foto Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Op zaterdag 21 mei 2022 vindt in de Stadskerk van Coevorden een orgelconcours voor amateurorganisten plaats. Het concours wordt georganiseerd door de Stichting Orgelconcerten Coevorden.

Text Example

advertentieDeelname staat open voor organisten die géén (of ten hoogste een jaar) vakopleiding aan een conservatorium hebben gevolgd. Er zijn geen leeftijdscriteria. De speeltijd is maximaal 15 minuten. Daarvan is één deel naar keuze uit het Orgelbüchlein van J.S. Bach (BWV 599 t/m 644) verplicht. Daarnaast moet een vrij werk (geen transcriptie of improvisatie) ten gehore worden gebracht.

Jury

De jury bestaat uit Leonore Lub, Toon Hagen en Erwin Wiersinga. Bij de beoordeling staat interpretatie voorop, meer nog dan het niveau van de gekozen werken.

Orgels

Voor het concours staan de twee orgels van de Stadskerk (Hervormde Kerk) van Coevorden ter beschikking: het hoofdorgel van Van de Berg en Wendt (27/IIP, 1972) en het koororgel van Van Vulpen (5/IaP, 1970).

In de twee weken voorafgaand aan het concours is er anderhalf uur studietijd. Deelnemers dienen zelf voor een eventuele registrant te zorgen.

Aanmelden

Deelname kost 30 euro per persoon, inclusief lunch op de concoursdag voor de deelnemer en één registrant per deelnemer. Opgave kan via info@orgelconcertencoevorden.nl. De sluitingsdatum is zaterdag 9 april 2022.

Het concours biedt plaats aan maximaal twaalf deelnemers en gaat door wanneer zich minimaal tien deelnemers hebben aangemeld. Toelating vindt plaats op volgorde van aanmelding.

De concoursdag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur.