Orgelmakers Verschueren en Elbertse gaan intensieve samenwerking aan

Verschueren Orgelbouw in Ittervoort en Elbertse Orgelmakers in Soest gaan een intensieve samenwerking aan. Dat maakten de directies van beide orgelmakerijen in een gezamenlijk bericht vandaag bekend.

Text Example

advertentieDe twee bedrijven willen met hun elkaar aanvullende vakkennis ‘de kansen op een duurzame positie in de orgelwereld vergroten’. Van een fusie is op dit moment geen sprake. Wel gaan beide firma’s de komende tijd benutten om te kijken hoe de samenwerking een – al dan niet juridische – structurele vorm moet krijgen. Een streefdatum is daarbij niet genoemd.

Bedrijfsstructuur

Hoe de bedrijfsstructuur er in de toekomst uit gaat zien is dus nog niet bekend. Wel zal Johan Zoutendijk (*1972), directeur van Verschueren, zijn aandacht nu al aan beide bedrijven geven. Op termijn zal Hans Elbertse (*1951) terugtreden als directeur van de Soester orgelmakerij. Lopende projecten en acquisities blijft hij nog onderhouden. Het is de bedoeling dat Zoutendijk eindverantwoordelijk wordt voor beide bedrijven.

Hofleveranciers

Zowel Verschueren (opgericht in 1891) als Elbertse (sinds 1917) zijn van oorsprong familiebedrijven en mogen het predicaat Hofleverancier dragen. In totaal tellen beide orgelmakerijen 20 medewerkers.

Eigen identiteit

Bij de samenwerking ‘zal de eigen identiteit van de bedrijven gerespecteerd worden’. Het partnerschap zien beide directies in het belang van de werkgelegenheid en in lijn met de visie van de oprichters van beide firma’s, Léon Verschueren en Jan Elbertse.

Lees ook
Verschueren Orgelbouw mag zich opnieuw hofleverancier noemen
Lees ook
Predicaat hofleverancier voor Elbertse Orgelmakers Soest
Lees ook
10+5 vragen aan Johan Zoutendijk van Verschueren Orgelbouw