Orgelwebcasts bij AVRO Klassiek

Text Example

advertentieBinnenkort komt AVRO Klassiek met een drietal live videowebcasts met orgelmuziek. De eerste webcasts komen vrijdag 18 juni live uit de Oud-Katholieke Kerk in Den Haag waar Aart Bergwerff concerteert in het kader van het driedaagse Festival Classique 2010 in de Hofstad.

Het eerste gewebcaste concert begint om 22.00 uur met werk van Buxtehude, Händel en Bach gespeeld op het Garrels-orgel. De tweede webcast, eveneens vanuit de Oud-Katholieke Kerk, begint om 23.45 uur. Aart Bergwerff speelt Bach tijdens het slotconcert van de Nach van Bach. Ook is een zandkunstenaar live aan het werk te zien.

Daarnaast zal de AVRO ook het openingsconcert van het Internationale Orgelfestival Haarlem live van beelden voorzien. Op vrijdag 17 juli om 20.15 uur opent het festival met het Requiem van Mozart in een versie met een getranscribeerde orgelbegeleiding uitgevoerd door Leo van Doeselaar en koor en solisten onder leiding van Hans Leenders. Van Doeselaar laat ook solo-orgelwerk klinken op het Müller-orgel.

Op de website van AVRO Klassiek is momenteel ook een opname te beluisteren van Hendrik Andriessen uit 1948. In de aanloop van het Haarlemse Orgelfestival zullen er meer opnamen uit de archieven worden opgedoken.

Meer informatie op

de website van AVRO Klassiek

© 2010 www.orgelnieuws.nl