Presentatieconcert cd-box ‘Verborgen parels van Michaël Maarschalkerweerd’

maarschalkerweerd-orgel lambertuskerk rotterdam

Op vrijdag 16 juni vindt in de Sint-Lambertuskerk te Rotterdam de presentatie plaatst van een 4cd-box met opnamen van twaalf orgels van Michaël Maarschalkerweerd. De cd-box is een voortvloeisel van het Michaël Maarschalkerweerd Herdenkingsjaar 2015 en wordt door de gelijknamige stichting uitgegeven.

Text Example

advertentieOp de cd-box ‘Verborgen parels van Michaël Maarschalkerweerd’ bespelen Gerrit Christiaan de Gier, Eric Koevoets, Gerben Mourik en Arjen Leistra relatief onbekende Maarschalkerweerd-orgels Delft, Eindhoven, ’s-Heerenberg, Joppe, Nieuwegein-Jutphaas, Noordwijk, Oudewater, Schiedam, Wijhe, Wijk aan Zee en Zaandam. Het opgenomen repertoire dateert van begin van de negentiende eeuw tot heden. Muziek uit deze periode laten de vier organisten ook horen tijdens het presentatieconcert.

Het concert op het Maarschalkerweerd-orgel van de Sint-Lambertus begint om 20.00 uur. De deuren gaan om 19.00 uur open. Om 19.15 uur wordt er een toelichting gegeven. De cd-box, die verschijnt in een oplage van 500 stuks, is door dr. Bart van Buitenen voorzien van een beschrijving van de orgelbouw van Michaël Maarschalkerweerd aan de hand van de bespeelde instrumenten. Fotograaf Pim Vulto verzorgde het beeldmateriaal, waarvan tevens een kalender op maat is te bestellen. Aan dr. Hans Fidom en Gerco Schaap valt die avond de eer te beurt de eerste exemplaren van de cd-box overhandigd te krijgen.

De Sint-Lambertuskerk is gelegen aan de Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Arboretum Trompenburg’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk. Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan).

De cd-box is na afloop van het presentatieconcert in de kerk verkrijgbaar voor € 19,95. Meer informatie over de cd-box en bestelling is te vinden op maarschalkerweerd.info

 

© 2017 beeld Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed