Reinier Korver en Leendert Verduijn benoemd tot organist Maartenskerk Zaltbommel

orgel Zaltbommel Sint Maartenskerk
Wolfferts/Heijneman-orgel Sint-Maartenskerk Zaltbommel | © foto ORGELNIEUWS / Wilfred Folmer

Reinier Korver en Leendert Verduijn zijn per 1 februari 2023 benoemd tot organist van de Protestantse Gemeente Zaltbommel. In deze duobaan zijn zij de vaste bespelers van het Wolfferts/Heijneman-orgel in de Sint-Maartenskerk.

Text Example

advertentieReinier Korver was al langere tijd tweede organist naast Hugo Bakker. Na het plotselinge overlijden van Hugo Bakker in mei 2021 werden de diensten ingevuld door Korver, die daarbij vanaf eind 2021 assistentie kreeg van Leendert Verduijn.

Met ingang van 1 februari is dat voor beide organisten omgezet in een vaste aanstelling van elk vijftig procent.

Reinier Korver (39) is naast organist in Zaltbommel ook organist in Andel, Geertruidenberg en Lexmond. Hij is actief als dirigent en docent en vormt samen met Mark Brandwijk het Duo Virtuoso. Daarnaast legt hij als initiatiefnemer van het Brabants Orgelproject klank en beeld van historische orgels in Noord-Brabant vast op YouTube.

Leendert Verduijn (26) is organist van de Hervormde Gemeente Oudewater-Hekendorp en muziekdocent aan het Driestar College in Gouda. Daarnaast heeft hij een privé-lespraktijk. In 2022 rondde hij zijn masterstudie orgel af aan het Codarts Conservatorium Rotterdam. In datzelfde jaar won hij de International Martini Organ Competition Groningen en de zowel de tweede prijs als de publieksprijs van het César Franck Concours in Haarlem.