Ronde Lutherse Kerk krijgt er een organist bij

christiaan de vries organist

Met ingang van 1 januari 2016 krijgt de Ronde Lutherse of Koepelkerk te Amsterdam er een organist bij: Christiaan de Vries. Dat maakte de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam vandaag bekend. 

Text Example

advertentieSamen met Matthias Havinga, die sinds 2010 vaste bespeler van het Bätz-orgel is, neemt De Vries de artistieke leiding op zich van de in 2015 begonnen Koepelkerkconcerten. Christiaan de Vries (*1980) is sinds 2004 organist van de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam. Daarnaast is hij nog –  tot de sluiting in 2015 –  organist van de Maarten Lutherkerk in de Rivierenbuurt in de hoofdstad.

Matthias Havinga (*1983) blijft als organist van de Ronde Lutherse verbonden aan de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam. Hij is per 1 januari 2016 ook organist van de Protestantse kerkelijke gemeente in de Oude Kerk te Amsterdam.

De Ronde Lutherse of Koepelkerk en het Bätz-orgel zijn eigendom van de Amsterdamse lutheranen. Diensten belegt de gemeente er niet meer, het gebouw is in gebruik bij het Renaissance Hotel Amsterdam. Sinds de recente restauratie van het orgel in 2014 worden door de Evangelisch-Lutherse Gemeente enkele malen per jaar orgelconcerten georganiseerd onder de noemer ‘Koepelkerkconcerten’.

© 2015 beeld Tess Jungblutt / www.christiaandevries.com

2 Comments

  1. Verrassend bericht. Wat is het nut van twee organisten op een orgel wat niet meer als kerk gebruikt wordt?
    En wat zou dan de taakomschrijving zijn?
    Zijn dat nog betaalde functies?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.