Rotterdamse Orgelpromenade op 9 maart in de Laurenskerk

Hoofdorgel Laurenskerk Rotterdam | © fotografie Gérard van Betlehem

De ‘OrgelProm’ van Stichting Rotterdam Orgelstad wordt in 2019 op 9 maart gehouden. Die zaterdagmiddag zal de Grote- of Sint Laurenskerk te Rotterdam het toneel zijn van deze jaarlijkse orgelpromenade.

Text Example

advertentieRotterdamse organisten zullen die middag een promenadeconcert verzorgen op de orgels van de Laurens en er zijn diverse diverse stands te bezoeken. Beiaardier Gerard de Waard zorgt op de Laurenstoren voor een muzikaal welkom. De OrgelProm is geopend vanaf 13.00 uur. Tot 14.00 uur zijn de stands te bezoeken en is er koffie.

Promenadeconcert

Het promenadeconcert begint om 14.00 uur. De presentatie is in handen van Sander Zwiep, presentator bij NPO Radio 4. Anton Doornhein (Steigerkerk, Centrum) en Iddo van der Giessen (Goede Herderkerk, Schiebroek) openen op het hoofd- en transeptorgel met een door Hayo Boerema nieuw gecomponeerde Intrada.

Interviews

Rotterdamse organisten stellen zich daarna voor met korte interviews en er zijn optredens in samenwerking met studenten van Codarts. Voor de pauze speelt Eric Koevoets (Lambertuskerk Kralingen) Bachs Toccata in F-Dur, waarna opnieuw de stands  bezocht kunnen worden en er gelegenheid is om kennis maken met het educatieve zelfbouworgel van de afdeling Educatie van De Doelen.

Fantasia

Na de pauze  laat  Matthijs van der Wilt werk voor orgel en elektronica horen en wordt de Disney-film Fantasia begeleid met een live-uitvoering  van de Toccata BWV 565. Gerard van der Zijden (Pelgrimvaderskerk Delfshaven) sluit af op het hoofdorgel, samen met leden van Pelgrim Brass, in werk van Gigout.

Na het concert zijn de stands nog tot 16.30 uur te bezoeken. De gehele middag is de toegang vrij.

Avondconcert

’s Avonds is er in de Laurenskerk om 20.00 uur nog een concert door de twee jonge titularissen van het orgel in de Saint-Eustache te Parijs, Baptiste-Florian Marle-Ouvrard en Thomas Ospital. Kaarten hiervoor kosten € 14.

🔗 rotterdamorgelstad.nl