Uniek concert Slagerij van Kampen en kerkorgel in Breda

slagerij van kampen

Op zondag 25 oktober om 19.00 uur vindt in de Grote Kerk van Breda een bijzonder en eenmalig optreden plaats van de bekende slagwerkgroep Slagerij van Kampen. Het is een unieke show waarbij tijdens het optreden tevens het grote orgel wordt bespeeld door Berry van Berkum. Het eenmalige concert vindt plaats in het kader van het 2e Internationale Orgelconcours Breda dat in de Grote Kerk plaatsvindt.

Text Example

advertentie  

In 1982 startte Mies Wilbrink en Willem van Kruijsdijk in 1982 met ‘Slagerij van Kampen’, een popgroep die uitsluitend op slagwerkinstrumenten speelt. Inmiddels wordt Slagerij van Kampen beschouwd als de ‘godfather’ van de slagwerkgroepen. De groep heeft een lange rij wapenfeiten op haar naam staan: vele uitverkochte tournees, een optreden voor Nelson Mandela, een Edison en een gouden plaat. De band bestaat uit vier slagwerkers en een multi-instrumentalist: Gijsbert Zwart, Clara de Mik, Boudine van Slobbe, Johan Boere en Robin van Vliet. In 2013 werd de Slagerij van Kampen uitgeroepen tot beste slagwerkgroep van de Benelux.

 

Wereldpremière

Niet eerder speelde de slagwerkgroep samen met een orgel in een kerk. De Grote Kerk van Breda heeft op zondag 25 oktober om 19.00 uur de wereldprimeur. Een multi-performance met grote uitdagingen voor de groep en de organist, alleen al door de bijzondere akoestische eigenschappen van de Grote Kerk. Daarbij kunnen de bezoekers zich ‘op een niet gebruikelijke locatie, live laten overdonderen door het energieke ensemblespel, de fantastische lichtshow, de futuristische benadering van het instrumentarium, maar ook van de verstilde momenten’, zo beloven de organisatoren.

 

slagerij van kampen

 

Kaarten

Het aantal beschikbare plaatsen in de Grote Kerk is beperkt. Toegangskaarten kosten € 20, voor kinderen tot 12 jaar € 10, (exclusief servicekosten) en zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar bij de VVV in de Willemstraat, bij www.ticketmaster.nl en aan de balie van de Grote Kerk.

 

Orgelconcours

Het concert vindt plaats in het kader van het Internationale Orgelconcours Breda 2015 dat van 19 oktober tot en met 31 oktober 2015 wordt gehouden. Twaalf jonge, professionele organisten uit Engeland, Letland, Oostenrijk, Duitsland, Korea en Nederland nemen deze tweede editie deel aan het concours dat wordt omlijst met enkele concerten in Breda en omgeving.

 

Meer informatie over het concours en dit concert is te vinden op de website www.orgelconcoursbreda.nl