Van Vulpen toont orgel voor Noorwegen tijdens open dag 18 april [GEANNULEERD]

Op zaterdag 18 april (onder voorbehoud van corona-maatregelen) houdt Orgelmakerij Gebr. Van Vulpen een open dag in haar werkplaats in Utrecht. Dan zal het nieuwe orgel voor de Tangen Kirke te Drammen (N) te zien en te beluisteren zijn.

Text Example

advertentieHet orgel voor de Noorse kerk is geënt op de Duitse orgelbouw van de eerste helft van de negentiende eeuw. Het door Van Vulpen in 2014 gerestaureerde Ibach-orgel in de Broederenkerk in Deventer is een van de inspirerende voorbeelden voor het ontwerp.

Het nieuwe instrument gaat 31 stemmen tellen – waarvan er nu nog twee gereserveerd – verdeeld over Hauptwerk, Schwellwerk en Pedal. Het orgel heeft een mechanische speeltractuur met een elektrische registertractuur.

Van het oude orgel in de Tangen Tirke wordt een deel van het houten pijpwerk en het karakteristieke front hergebruikt.

De open dag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Programma
  • Vanaf 10.00 uur staan koffie en een koekje klaar
  • 10.30 uur – mini-concert Marijn Slappendel
  • 11.30 uur en 12.30 uur – mini-concert door Matthias Havinga
  • 14.30 uur – mini-concert Marijn Slappendel
  • Andries Pontsteen vertelt tussendoor over de geschiedenis van de orgelmakerij.
Jubileum

Op deze dag wordt ook het 50-jarig jubileum gevierd van een van de stemmers van Van Vulpen, Leo Hardeman. Er is dan ook gelegenheid hem daarmee te feliciteren.

Aanmelden

Ook wie zich niet aanmeldt, is van harte welkom. Niettemin stelt de firma het op prijs als bezoekers via opendag@vulpen-orgel.nl laten weten of zij komen, zodat zij daar rekening mee kan houden.

Adres: Orgelmakerij Gebr. Van Vulpen, Tennesseedreef 16, 3565 CJ Utrecht

🔗 Meer over het orgel voor Drammen